Verhalen uit de haven

Op deze pagina vind je verhalen van mensen uit de haven. Zij vertellen bijvoorbeeld hoe hun werkdag eruit ziet en wat het zo leuk maakt om in de haven te werken.

Hoe is het om als duiker te werken in de Rotterdamse haven?

Django van Es duikt voor Duik-en Bergingsbedrijf W. Smit en is per ongeluk in dit vak gerold. In Django's familie heeft dan ook niemand ooit gedoken. Hij groeide op in een woonwagen en kreeg de naam Django, vernoemd naar de wereldberoemde gipsyjazzgitarist Django Reinhardt. Hij verliet school vroeg en was altijd handig en een harde werker.

Wouters weg van havo naar mbo: een doelgerichte keuze

Wouter maakte de overstap van de havo naar het mbo. Zijn liefde voor techniek gaat ver terug. 'Van jongs af aan speelde ik al met Lego Technic,' herinnert hij zich. Zijn vader werkt in de procesindustrie en was daarmee zijn inspiratie. Daarom was het geen verrassing dat Wouter na het afronden van de havo koos voor een praktische mbo-opleiding.

Een duik in de wereld van cybersecurity in de haven

In de haven van Rotterdam, waar de industrie nooit slaapt en de containers zich oneindig lijken voort te bewegen, bevindt zich een onzichtbare wereld die net zo belangrijk is als alle fysieke activiteit die we zien. Deze wereld wordt bewaakt door cyberbeveiligingsexperts zoals Geraldine, die nu al anderhalf jaar werkt voor FERM.